ГоловнаПолітика

У США готують звинувачення другого співробітника юридичної фірми Skadden, яка готувала для Януковича звіт у справі Тимошенко

Йому закидають обман відділу Мін'юсту США, який займається іноземними агентами.

У США готують звинувачення другого співробітника юридичної фірми Skadden, яка готувала для Януковича звіт у справі Тимошенко
Фото: ellicottvilletimes.com

У США збираються висунути звинувачення Грегорі Крейгу, колишньому співробітникові юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, яка готувала в 2012 році звіт для Міністерства юстиції у справі Юлії Тимошенко. Українська влада планувала використовувати цю доповідь для виправдання ув'язнення Тимошенко.

Про це пише Reuters.

Крейг стане другим юристом Skadden, які працювали над цим звітом і якого звинуватили. У 2018 році голландський юрист Алекс ван дер Цван, зять російського бізнесмена Германа Хана, відсидів 30 діб у в'язниці за дачу неправдивих свідчень ФБР про зв'язки з колишніми бізнес-партнерами Пола Манафорта.

Крейгу загрожують звинувачення у брехні Мін'юсту США з приводу звіту у справі Тимошенко в 2012 році.

Фірма Skadden у січні 2019 року пішла на угоду з американським слідством, пообіцявши заднім числом зареєструватися як іноземний агент і виплатити 4,6 млн доларів, які вона отримала за роботу. В угоді було зазначено, що саме Крейг обманював підрозділ, який забезпечує дотримання закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA).

Нагадаємо, в 2011 році колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко засудили до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. У 2012 році Міністерство юстиції найняло Skadden для "незалежної оцінки" судового процесу над Тимошенко в зв'язку з її позовом проти України в ЄСПЛ. Послуги фірми обійшлися в 8,5 млн грн, але висновки Skadden не були використані, оскільки на момент їх отримання Україною суд уже виніс рішення за позовом Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram