ГоловнаПолітика

Порошенко доручив СБУ вивчити діяльність Медведчука в ТКГ

Силовики повинні оцінити доцільність участі одіозного політика в переговорному процесі щодо Донбасу.

Порошенко доручив СБУ вивчити діяльність Медведчука в ТКГ
Фото: БЕЛТА

Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України розглянути доцільність роботи Віктора Медведчука в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це глава держави повідомив в ефірі "Радіо Новий час".

"У Медведчука була одна функція - звільнення заручників, які перебувають як в підвалах окупованих територій, так і в тюрмах Росії. Останній раз це відбулося в грудні 2017 року. Назвати це ефективним точно не можна ...Якщо буде ще одна заява, а може і цього досить, - я звертаюся до СБУ розглянути можливість доцільності подальшого використання пана Медведчука в форматі гуманітарної групи для звільнення заручників, якщо його функціонування є неефективним. Доповісти мені завтра", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що призначення Медведчука в ТКГ дійсно було пов'язано з тим, що цей політик "є каналом зв'язку з президентом Росії Володимиром Путіним", і наголосив, що де-факто Медведчук представляє в ТКГ Росію і "для України виявився неефективним".

Нагадаємо, Медведчук входить в гуманітарну підгрупу на переговорах в Мінську і займається обміном полонених. Останній масштабний обмін заручниками між Україною і бойовиками "Л/ДНР" на Донбасі пройшов 27 грудня минулого року.

На початку грудня 2018 року представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук заявив, що Медведчук останнім часом не бере участі в роботі групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram