ГоловнаПолітика

Представники Росії зірвали засідання ТКГ у Мінську, - Геращенко

Представники РФ відмовляються працювати в тристоронньому форматі і шантажують Україну.

Представники Росії зірвали засідання ТКГ у Мінську, - Геращенко
Фото: solydarnist.org

Представники Росії в Тристоронній контактній групі зірвали засідання і відмовилися працювати в тристоронньому форматі. Про це сьогодні повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

"Тільки що отримала інформацію з Мінська від колег - російська сторона під надуманими приводами зірвала засідання гуманітарної та економічної підгруп. Представники РФ відмовляються від роботи в тристоронньому форматі з ОБСЄ, шантажують Україну вимогою "прямого діалогу з ОРДЛО", - написала Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вони чекають на результати виборів в Україні, захоплено ловлячи сигнали опонентів Президента Порошенка про "автономії", поїздки "майбутнього нового президента" в окупований РФ Донецьк і Луганськ та іншого прокремлівського марення. Запахло реваншем", - написала вона.

Також Геращенко зазначила, що РФ укотре відмовилася обговорювати питання звільнення заручників і політв'язнів до виборів.

Нагадаємо, раніше представники Росії і ОРДЛО на переговорах категорично відмовилися від пропозицій української сторони про передачу росіянам 25 засуджених громадян їхньої країни в обмін на політв'язнів Кремля, помилування 72 сепаратистів в обмін на 19 наших заручників на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram