ГоловнаПолітика

Порошенко погодився здати аналізи представникам VADA

Допінг-тест організував Володимир Кличко на "Олімпійському".

Порошенко погодився здати аналізи представникам VADA
Петр Порошенко сдает кровь на НСК "Олимпийский"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко сьогодні в другій половині здасть аналізи представникам антидопінгової організації VADA, які приїхали до Києва.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Порошенко піде на "Олімпійський" в означений Володимиром Кличком час", - розповіли в Адміністрації Президента України.

Раніше в середу український боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти здати аналізи представникам антидопінгової організації VADA.

"Я закликаю добровільно кандидатів у президенти України сьогодні прийти в НСК "Олімпійський" між 15:00 і 18:00 і повторно здати аналізи в компетентні організації та лабораторії", - заявив він на спільній прес-конференції з представниками VADA в середу.

Нагадаємо, 3 квітня Зеленський записав відеозвернення, в якому покликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і закликав пройти медогляд. "Кандидати повинні пройти обов'язково медичну експертизу, щоб показати, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів... Країні потрібен здоровий президент", - заявив тоді Зеленський.

5 квітня Порошенко здав аналізи на території НСК "Олімпійський", а Зеленський - у приватній лабораторії, власник якої є його прихильником. Лікар, який безпосередньо брав аналізи у Зеленського, знімався в його серіалі "Свати".

Того ж дня Зеленський виклав у Facebook результати дослідження на наркотики з датою забору крові 2 квітня, а потім поміняв на 5 квітня.

Коментуючи події, Володимир Кличко заявив, що настільки швидке отримання результатів неможливе і запропонував кандидатам пройти тест, який проходять професійні спортсмени. Зеленський заявив, що більше не буде здавати аналізи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram