ГоловнаПолітика

​Троє претендентів на посаду голів Митної та Податкової служб відсіялися на стадії тесту з іноземної мови

Тест пройшли відповідно п'ять і шість претендентів.

​Троє претендентів на посаду голів Митної та Податкової служб відсіялися на стадії тесту з іноземної мови
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Три претенденти на посади керівників Державної податкової служби та Державної митної служби відсіялися вже на стадії тесту з іноземної мови.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, який претендує на посаду голови Митниці.

"Конкурс на посади голів Податкової та Митної служб. Тест з іноземної мови пройшли відповідно п'ять і шість претендентів. Вони і допущені до конкурсу", - написав Нефьодов.

За його інформацією, з кандидатів на посаду голови Митної служби (співзасновник компанії "Ліга Імпекс" Артем Груша; в.о. заступника голови ДФС Віктор Кривицький; начальник управління протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії Житомирської митниці ДФС Михайло Мірошниченко, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, заступник начальника головного управління ДФС у Київській області Ігор Орленко; експерт з правових питань у центрі соціально-економічних досліджень Case-Україна Андрій Саварець; директор міжнародної юридичної групи "Федерал Партнерс" Олександр Федоришин) тест не пройшов в.о. заступник голови ДФС Віктор Кривицький.

З претендентів у Податкову (заступник міністра фінансів Сергій Верланов; заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов; головний редактор журналу "Рейтинг" Марія Данюк; начальник головного управління ДФС у Київській області Олексій Кавілін; екс-начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Івано-Франківській області Петро Кулик, член громадської ради при ДФС Дмитро Олексієнко; екс-суддя Вищого адміністративного суду України Сергій Острович) відсіялися Данюк і Острович.

"Розкажіть мені тепер, що "система не пускає нікого". Іноді для того, щоб виграти в лотерею, треба принаймні купити лотерейний квиток", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Кабмін ухвалив рішення розділити Державну фіскальну службу на Податкову і Митну. Положення про роботу служб затверджено урядом 6 березня 2019 року. Згідно з оприлюдненими положеннями, податкова міліція залишається у складі податкової служби. Голову служби призначають на конкурсних засадах і звільняє уряд за пропозицією Комісії з питань вищого корпусу держслужби. Граничну чисельність співробітників також встановлює уряд.

Розподіл ДФС - один з "маяків" Міжнародного валютного фонду. Цей процес слід завершити до кінця квітня.

8 квітня Нацагентство з питань держслужби прийняло документи від 14 кандидатів на посади керівників Податкової та Митної служб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram