ГоловнаПолітика

В Україну приїдуть 150 американських елітних військових для тренувань ЗСУ

Тренування будуть проходити в Яворівському центрі бойової підготовки.

В Україну приїдуть 150 американських елітних військових для тренувань ЗСУ
Фото: flickr/ministryofdefenceua

Днями в Україну прибудуть понад 150 військових елітної 101-ї повітряно-десантної дивізії армії США для тренування українських військових у Яворівському центрі бойової підготовки у Львівській області, повідомив посол України у США Валерій Чалий на своїй сторінці Facebook.

"Клекотливі орли (screaming eagles) летять до України! Найближчими днями більше 150 військових eлітної 101-ї повітряно-десантної дивізії Армії США прибудуть в Україну для тренування наших у Яворівському центрі бойової підготовки і взаємного обміну досвідом", - написав він.

Український посол також написав, що недавно поговорив з начальником штабу армії США Марком Міллі про важливість військового стратегічного партнерства України і США. Чалий зазначив, що Міллі був запропонований Дональдом Трампом на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів. "Переконався - цей бойовий генерал слів на вітер не кидає", - додав посол України у США.

Нагадаємо, 6 березня президент Порошенко підписав закон про допуск іноземних військ на навчання в Україну. Згідно з документом, запропоновано допустити до 8 тисяч іноземних військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою для участі в шести навчаннях: багатонаціональних з підготовки підрозділів ЗСУ, українсько-американських "Репід Трайдент" і "Сі Бриз", українсько-британських "Ворієр Вотчер", багатонаціональних "Кленова арка" і українсько-румунських "Ріверайн".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram