ГоловнаПолітика

Україна за рік екстрадувала в Росію 22 осіб

Серед них - підозрюваний у вбивстві журналіста Пола Хлєбнікова.

Україна за рік екстрадувала в Росію 22 осіб
Фото: Макс Требухов

Україна у 2018 році за запитом російського слідства видала 22 осіб, у тому числі уродженця Чечні Магомеда Дукузова, підозрюваного в убивстві головного редактора російського Forbes Пола Хлєбнікова.

Про це повідомило "РИА Новости" з посиланням на доповідь російської генпрокуратури про стан законності і правопорядку в РФ 2018 року.

"Незважаючи на ускладнення міждержавних відносин Росії і України, завдяки зусиллям Генеральної прокуратури Російської Федерації компетентними органами України цього року прийнято рішення про видачу в Росію 22 осіб, в тому числі Дукузова М.І., якого звинувачують у вбивстві головного редактора російського видання журналу "Форбс" громадянина США Пола Хлєбнікова", - стверджується в доповіді.

Нагадаємо, 41-річний головний редактор російськомовної версії журналу Forbes Пол Хлєбніков був застрелений в Москві 9 липня 2004 року, коли ввечері йшов від редакційного офісу в бік метро. Журналіст помер через деякий час у лікарні. Перед смертю він устиг повідомити, що в нього стріляв чоловік, якого він раніше не бачив, і що він не уявляє, через що на нього могли напасти. На місці злочину було знайдено 9 гільз.

Виїхавши з Росії, підозрюваний у вбивстві в складі організованого злочинного угруповання взявся за здирництво грошей у приватних підприємців в Україні.

У листопаді 2017 року його затримали в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram