ГоловнаПолітика

У Раді створено депутатське об'єднання "За Зеленського" з одного депутата

В об'єднанні поки що є тільки голова - Віталій Купрій.

У Раді створено депутатське об'єднання "За Зеленського" з одного депутата
Фото: Макс Требухов

У Раді створено депутатське об'єднання "За Зеленського". Про це під час ранкового засідання Верховної Ради України заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Згідно зі ст.60 регламенту ВР, повідомляю про створення у Верховній Раді восьмого скликання міжфракційного депутатського об'єднання "За наступного президента України В.О. Зеленського", - заявив він.

Спікер додав, що головою цієї групи обрано позафракційного нардепа Віталія Купрія.

"На жаль, поки що в складі немає жодного іншого депутата в переліку. Я звертаюся до Віталія Купрія донести в апарат список депутатів, якщо такі є", - сказав Парубій.

У коментарі LB.ua Купрій додав, що "не повинен нести списки членів групи в апарат Ради".

"Я не оголошую поки що списку членів нашої групи, але вже є до десятка тих, хто оголосить про це. З їхніх виступів ви теж це зрозумієте. Я продовжую вести переговори з іншими депутатами про їх входження в групу. Навіть приходять від БПП, щоб ви розуміли", - зазначив він.

Нагадаємо, 3 квітня Зеленський записав відеозвернення, в якому покликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і закликав пройти медогляд. "Кандидати повинні пройти обов'язково медичну експертизу, щоб показати, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів... Країні потрібен здоровий президент", - заявив Зеленський.

5 квітня Порошенко здав аналізи на території НСК "Олімпійський", а Зеленський - у приватній лабораторії. Того самого дня Зеленський виклав у Facebook результати дослідження на наркотики з датою забору крові 2 квітня, а потім поміняв на 5 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram