ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв підписати призначення суддів ВАКС уже цього тижня

Крім того, голова держави підтримує прийняття закону про імпічмент.

Порошенко пообіцяв підписати призначення суддів ВАКС уже цього тижня
Фото: Дмитрій Єршов

Президент України Петро Порошенко планує підписати указ про призначення суддів Вищого антикорупційного суду цього тижня. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Президент вважає, що конкурс до Вищого антикорупційного суду України було проведено блискуче, за участю ради міжнародних експертів, і нагадав, що його результати "визнали в усьому світі".

"Цього тижня я повинен підписати указ. Ми повинні запустити Антикорупційний суд", - заявив Порошенко.

Він також додав, що початок роботи антикорупційного суду - це "реалізація того, що записано в Конституції щодо членства України в ЄС і НАТО", як і кроки для захисту активістів, які "мають право на протест".

Під час ефіру Порошенко також сказав, що підтримує прийняття закону про імпічмент, адже він необхідний для відповідальності президента в разі порушення ним Конституції.

"Твердо переконаний, що закон про імпічмент потрібен. Так само, як і закон про тимчасові слідчі комісії. Упевнений, у парламенті має відбутися дискусія з цього приводу, і цей закон треба приймати як відповідальність президента в разі порушення ним Конституції, вчинення злочину", - заявив президент.

Він підкреслив, що готовий делегувати представників від Адміністрації президента для обговорення законопроекту з депутатами.

Нагадаємо, Порошенко заявив про намір перерахувати 50 тис. фунтів стерлінгів компенсації від корпорації "Бі-Бі-Сі" (понад 1,7 млн гривень за курсом НБУ) на потреби армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram