ГоловнаПолітика

Виграні у ВВС 50 тис. фунтів стерлінгів Порошенко віддасть армії

Порошенко виграв суд проти ВВС за наклеп.

Виграні у ВВС 50 тис. фунтів стерлінгів Порошенко віддасть армії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявляє про те, що британська телерадіокомпанія BBC виплатить йому 50 тис. фунтів стерлінгів (понад 1,7 млн гривень за курсом НБУ на понеділок) за некоректну інформацію про те, що його перша зустріч з Президентом США Дональдом Трампом була організована за гроші, і він обіцяє перерахувати ці кошти на потреби армії.

Про це Порошенко повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Як компенсацію (ВВС) виплачує - не знаю чи можу це говорити чи ні - 50 тис. фунтів особисто Порошенку. Як тільки я їх отримаю - вони будуть перераховані українській армії. Нехай ВВС теж фінансує українську армію", - сказав він.

Нагадаємо, публікація про секретну оплату зустрічі президентів України і США з'явилася 23 травня минулого року, майже через рік після самої зустрічі голів держав. Адміністрація президента того ж дня спростувала інформацію ЗМІ і заявила про готовність захищати свою честь в судовому порядку.

У матеріалі, опублікованому ВВС повідомлялося "зі слів співробітника української розвідки" в адміністрації Порошенка, що для організації зустрічі неофіційно залучили адвоката Трампа - Майкла Коена, оскільки посольство України в Вашингтоні змогло отримати для Порошенка тільки фотографію з Трампом. За даними одного джерела, адвокат отримав за послуги $400 тис, за інформацією іншого - $600 тис.

Порошенко подав до британського суду на BBC з вимогою спростувати неправдиву інформацію. У лютому він виграв суд проти ВВС за наклеп.

У березні 2019 Порошенко заявив про намір подати в суд на телеканал "1+1" за завдання шкоди честі та гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram