ГоловнаПолітика

Євродепутат Гармс закликала Порошенка і Зеленського пояснити виборцям свої пріоритети на 5 років

В ЄС сподіваються, що подальша президентська кампанія "не буде жахливою".

Євродепутат Гармс закликала Порошенка і Зеленського пояснити виборцям свої пріоритети на 5 років
Фото: Макс Требухов

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс закликала лідерів президентських перегонів Володимира Зеленського і Петра Порошенка пояснити свої програми виборцям і представити пріоритети у своїй політиці на наступні 5 років.

Про це повідомляє Громадське.

"Мій заклик до двох кандидатів: поясніть ваші програми, запропонуйте українцям, які ваші пріоритети на 5 років, як протистояти бідності, як виграти війну на сході, війну проти України, і окупацію. Як спілкуватися із Заходом", - зазначила вона.

Гармс наголосила, що більше запитань до Зеленського, але і політика чинного президента сфокусована на загальних речах.

"Для нас позиція президента Порошенка чіткіша, але я також скажу, що у своїй кампанії він сфокусований на загальних речах: "армія, мова, віра". Це також не є відповіддю на те, чого багато з українців чекають", - додала Гармс.

Євродепутат також зазначила, що загалом в ЄС заспокоєні тим, що вибори в Україні є вільними, і надалі сподіваються, що кампанія "не буде жахливою".

"Незважаючи на війну і окупацію та всі проблеми, процес був конкурентним. З певними проблемами, але конкурентним. Ми всі схрестили пальці, і Євросоюз очікує, що кампанія не буде жахливою, без ескалацій, буде змістовною, і українські громадяни отримають та почують альтернативи розвитку від двох кандидатів", - зазначила Гармс.

Нагадаємо, після підрахунку 100% електронних протоколів у другий тур виборів президента виходять Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram