ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила адвокату Вишинського Доманському про підозру в незаконній приватизації будівлі в центрі Києва

ГПУ повідомила адвокату Вишинського Доманському про підозру в незаконній приватизації будівлі в центрі Києва
Фото: Укринформ

Генеральна прокуратура повідомила адвокату директора РІА "Новости Украина" Кирила Вишинського Андрію Доманському про підозру в незаконній приватизації будівлі в центрі Києва.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

За результатами попереднього розслідування поліція повідомила про підозру за ч. 2 ст. 233 Кримінального кодексу (незаконна приватизація державного, комунального майна), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Поліція повідомляє, що адвокат Ради адвокатів Київської області здійснив незаконну приватизацію власності територіальної громади Києва на території державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" по вул. Петра Сагайдачного в Києві на користь офшорної компанії і надалі легалізував її через продаж.

Крім того, 2 квітня правоохоронці повідомили про підозру керівнику підприємства, причетного до незаконної схеми. Також на причетність до цього злочину перевіряють посадових осіб Фонду державного майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його звинуватили з держзраді, в закликах до порушення суверенітету країни і територіальної цілісності.

Вишинського заарештували без права внесення застави, йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. За результатами попереднього розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт стосовно Вишинського в Подільський райсуд Києва для розгляду по суті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram