ГоловнаПолітика

У США будуть співпрацювати з будь-яким президентом України, - Волкер

За його словами, за останні 2 роки Україна зробила більше, ніж за попередні 25.

У США будуть співпрацювати з будь-яким президентом України, - Волкер
Курт Волкер
Фото: inforesist

США будуть співпрацювати з будь-яким президентом України, незалежно від того, хто саме переможе на виборах у другому турі. Про це сказав спецпредставник державного департаменту США з питань України Курт Волкер в коментарі "Громадському".

"Ми будемо працювати з будь-яким керівництвом, яке прийде до влади. Україна зробила більше за останні 2 роки, ніж за попередні 25. Але ще багато роботи попереду", - зазначив Волкер.

Він сказав, що США не стоять на боці жодного окремого кандидата, а підтримують принципи.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі в коментарі "Громадському" додав, що США зобов'язані захищати суверенітет України, боротися з корупцією та модернізувати економіку доти, поки Росія "не вийде з незаконно захоплених територій України".

"Це зобов'язання діє без оглядки на те, хто є президентом країни. Ми не втручаємося в українські вибори, не даємо жодних рекомендацій. Ми лише даємо чітко зрозуміти: Сполучені Штати будуть стояти разом з українським народом і будуть стояти з керівництвом країни, незважаючи на те, який шлях вона обере", - сказав Мерфі.

Нагадаємо, 3 квітня 2019 року в Сенаті США запропонували нові санкції проти Росії. Законопроектом передбачені обмежувальні заходи в банківському секторі, сферах енергетики та оборонній промисловості.

У лютому 2019 року Курт Волкер представив громадськості сайт "Протидія російській агресії в Україні" - інноваційну спробу використовувати супутникові знімки, карти і статистику, щоб деталізувати вплив російської агресії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram