ГоловнаПолітика

Посольство США закликало Раду прийняти поправку до "протимінного" закону

Інакше Україна ризикує втратити донорське фінансування.

Посольство США закликало Раду прийняти поправку до "протимінного" закону
Фото: Макс Левин

Посольство США в Україні закликає Верховну Раду прийняти поправку до закону про протимінну діяльність, яка дозволить її пряме донорське фінансування.

Про це йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

"Міни є загрозою №1 для цивільного населення східної України. Верховна Рада повинна прийняти поправку, що дозволяє пряме донорське фінансування операторів протимінної діяльності. Інакше Україна ризикує втратити донорське фінансування, що поставить більшу кількість життів під загрозу", - йдеться в повідомленні.

22 березня віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомила, що разом із колегами зареєструвала законопроект (№10180) про внесення змін до Закону "Про протимінну діяльність в Україні" щодо вдосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності.

Нагадаємо, 6 грудня 2018 року Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №9080-1 про протимінну діяльність. Цей законопроект парламент повинен був прийняти в листопаді після того як делегація Програми розвитку ООН спільно з міжнародними партнерами презентували програму діяльності щодо розмінування Донецької області.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб підрахували, що витрати на розмінування всього Донбасу можуть перевищити 800 млн доларів.

Раніше фахівці заявляли, що на розмінування Донбасу знадобиться 10-15 років і цей процес коштуватиме Україні не один мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram