ГоловнаПолітика

Зеленський візьме участь у дебатах, якщо якщо Порошенко попросить у нього пробачення

Зеленський не прийшов на дебати перед першим туром через щільний графік виступів.

Зеленський візьме участь у дебатах, якщо якщо Порошенко попросить у нього пробачення
Фото: Студия Квартал 95

Радник кандидата в президенти Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що шоумен готовий взяти участь у дебатах перед другим туром президентських виборів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьом його штаб висунув умову - чинний президент України Петро Порошенко повинен попросити пробачення за висловлювання на адресу Зеленського про його проросійську орієнтацію.

"Володимир Зеленський уже чітко дав зрозуміти, що готовий до дебатів і йому абсолютно байдуже, буде це Порошенко, Тимошенко чи якийсь інший кандидат", - сказав Разумков. За його словами, поки що рано говорити, як це відбуватиметься, коли, в якому режимі, оскільки треба дочекатися другого туру і "вирішувати проблеми в міру їх виникнення".

При цьому Разумков зазначив, що розуміє, "в які ворота намагаються грати" опоненти, але вважає, що їм спочатку слід було б перепросити ту кількість людей, яких образив Порошенко, обізвавши їх "маріонетками Коломойського" і називавши інших кандидатів "проросійськими".

У коментарі іншому виданню Разумков зазначив, що Зеленський не прийшов на дебати перед першим туром через щільний графік виступів.

У соцмережах, зокрема у Фейсбуці, журналісти Першого національного телеканалу ініціювали віральну акцію в стилі виборчої кампанії Зеленського "дебати-челенж": журналісти закликають громадян публікувати на своїх сторінках і в сторіз пости і репости з тегами #хочубачитидебати, #дебати_челендж, #debate_challenge і #дебаты_челендж, а також ставити під цими тегами питання для кандидатів.

Нагадаємо, перед першим туром Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко відмовилися прийти на дебати в ефірі "Суспільного", проте потім Тимошенко показово прийшла на ток-шоу "Зворотний відлік", виголосила коротку промову і забралася геть. 20 березня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зареєструвала законопроект про обов'язкові дебати між учасниками другого туру президентських виборів.

У першому турі виборів, що відбулися 31 березня, лідирують Володимир Зеленський (понад 30% голосів) і Петро Порошенко (трохи менше ніж 16%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram