ГоловнаПолітика

Тимошенко не визнала поразки на виборах, але не буде оскаржувати їх результати

"Фальсифікація виборів була як до, так і під час, так і після".

Тимошенко не визнала поразки на виборах, але не буде оскаржувати їх результати
Фото: EPA/UPG

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко не визнала поразки на виборах, але вирішила не оскаржувати їх результати.

Про це вона оголосила на прес-конференції у вівторок, 2 квітня.

"31 березня у нас з вами був шанс, був вибір змінити країну по-справжньому, реалізувати ту програму, яку розробляли сотні фахівців по всій країні. Це програма "Новий курс країни". 31 березня вирішувалася доля країни - чи прийдуть до влади ті сили, які можуть демонтувати кланово-олігархічну систему і почати нову епоху відродження України. На мій погляд, під час цієї виборчої кампанії цей шанс повною мірою реалізований не був", - сказала Тимошенко.

На її думку, результати виборів були сфальсифіковані Петром Порошенком, він не повинен був опинитися в другому турі.

"Можу твердо сказати, що президентом Петром Порошенком - саме що стосується його результатів, я підкреслюю - вибори були сфальсифіковані. Вони були спотворені", - сказала Тимошенко.

"Фальсифікація виборів була як до, так і під час виборів, так і після. Це все підтверджується і нашими паралельними підрахунками голосів, і всіма дослідженнями, які ми робили. У тому числі частково підтверджується заявами громадянської організації "Опора", - сказала вона.

Незважаючи на це, лідер "Батьківщини" не буде оскаржувати підсумки виборів, тому що не довіряє судовій системі.

"Ми не підемо в суд. І причина дуже проста. Після так званих "реформ" діючий президент приватизував судову систему. Вона сьогодні працює так само фальшиво, як були проведені вибори Порошенка, вона не винесе реальних справедливих рішень за фактами фальсифікації. Ми просто втратимо час, і будемо сподіватися на те, на що сподіватися абсолютно немає сенсу", - повідомила лідер "Батьківщини".

Вона також сказала, що не підтримуватиме в другому турі ні Володимира Зеленського, ні Петра Порошенка.

Нагадаємо, перший тур виборів президента України відбувся 31 березня. Жоден із кандидатів не набрав більш ніж 50% голосів, тому 21 квітня відбудеться другий тур. У ньому зустрінуться артист Володимир Зеленський (30,24%) і діючий президент Петро Порошенко (15,92%).

За Тимошенко проголосували 13,39% виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram