ГоловнаПолітика

У день виборів харків'янин вісім разів викликав поліцію за різними адресами

Чоловіка затримали, йому загрожує штраф.

У день виборів харків'янин вісім разів викликав поліцію за різними адресами
Фото: пресс-служба Нацполиции

У Харкові 31 березня, в день виборів президента України, чоловік упродовж 20 хвилин вісім разів викликав поліцію за різними адресами, погрожуючи мінуванням.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

"Увечері 31 березня в Індустріальний відділок надійшов телефонний дзвінок від громадянина, який заявив, що на нього напали і попросив про допомогу. Чоловік вказав адресу свого проживання. На виклик було направлено слідчо-оперативну групу, однак дорогою поліцейські отримали ще один дзвінок від цього ж чоловіка, який заявив, що чекає на поліцію в іншій частині міста", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що упродовж 20 хвилин чоловік зробив кілька викликів і щоразу називав нову адресу.

Під час останнього дзвінка він заявив, що занадто довго чекає на допомогу і пригрозив замінувати адміністративну будівлю.

"Для перевірки цієї інформації на місце події виїжджали спеціальні служби. Експерти-вибухотехніки оглянули 5 тис. кв. метрів приміщень і прилеглої території, евакуювали вісьмох поліцейських. Ніяких вибухових речовин вони не виявили", - повідомили в поліції.

Спочатку було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Пізніше правоохоронці прийняли рішення про закриття кримінального провадження з виокремленням матеріалів для проведення перевірки наявності в діях затриманого ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183 Кодексу про адміністративні правопорушення (свідомо неправдивий виклик спеціальних служб). Санкція статті передбачає штраф.

Нагадаємо, в день виборів у Дніпрі повідомили про "мінування" восьми виборчих дільниць. У Чернігові в поліцію зателефонував невідомий чоловік і погрожував підірвати штаб одного з кандидатів.

За даними поліції, повідомлення про "мінування" в день виборів надходили здебільшого з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram