ГоловнаПолітика

Діти убитого журналіста Хашоггі отримали компенсацію від Ер-Ріяда, - ЗМІ

Два сини і дві доньки Хашоггі отримали дорогу нерухомість і щомісячні п'ятизначні виплати.

Діти убитого журналіста Хашоггі отримали компенсацію від Ер-Ріяда, - ЗМІ
Джамаль Хашогги
Фото: Стоп-кадр видео

Діти убитого в жовтні минулого року журналіста Джамала Хашоггі отримали від влади Саудівської Аравії дорогу нерухомість і щомісячні п'ятизначні виплати як компенсацію.

Про це пише газета Washington Post із посиланням на нинішніх і колишніх співробітників саудівського уряду, а також людей, близьких до сім'ї Хашоггі.

Таким чином, на думку джерел видання, влада намагається закликати дітей Хашоггі бути стриманими в публічних заявах про вбивство батька. До цього часу два сини і дві доньки Хашоггі жорстко не критикували уряд Саудівської Аравії.

Компенсація була схвалена королем Салманом, який визнав, що "було вчинено велику несправедливість", і "необхідно змінити ситуацію, що склалася", відзначає видання.

Нагадаємо, Хашоггі, який утік з Саудівської Аравії і мав посвідку на проживання в США, де писав критичні статті про свою країну для газети The Washington Post, зник 2 жовтня минулого року після того, як увійшов у будівлю саудівського консульства в Стамбулі. Він планував отримати документ про розлучення для того, щоб укласти новий шлюб.

Турецька влада заявила, що журналіста катували і вбили в консульстві. Турецькі й американські спецслужби вважають, що до вбивства може бути причетне вище керівництво Саудівської Аравії, зокрема спадкоємний принц Мухаммед бін Салман. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав загибель Хашоггі "звірячим убивством".

Тіло журналіста досі не знайдено.

Саудівська Аравія під сильним тиском світової спільноти визнала, що Хашоггі убилиЗа версією Ер-Ріяда, журналіст, який критикував владу Саудівської Аравії, загинув унаслідок бійки в консульстві. Однак спостерігачі сильно сумніваються в правдивості цієї версії.

Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман назвав убивство журналіста Хашоггі "огидним інцидентом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram