ГоловнаПолітика

​Україна не може дозволити собі недосвідчене керівництво, - німецький політик про результати президентських виборів

У партії Меркель чекають більшої конкретики від Зеленського до другого туру.

​Україна не може дозволити собі недосвідчене керівництво, - німецький політик про результати президентських виборів
Фото: Макс Левин

Заступник керівника фракції Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу в Бундестазі Йоганн Давид Вадефуль виступив із заявою щодо результатів голосування на виборах Президента України.

Враховуючи проведення другого раунду, участь у якому візьмуть Володимир Зеленський та Петро Порошенко, німецький політик наголошує на необхідності для України досвідченої управлінської команди.

"Зеленський повинен протягом наступних трьох тижнів до голосування конкретно вказати, за що він виступає і яка команда політиків буде його підтримувати. Україна не може дозволити собі покладатися на недосвідчене керівництво в конфлікті з Росією і в її важкій економічній та соціальній ситуації", - наголошується в заяві.

На думку Вадефуля, це буде тільки на руку Москві "та заохочуватиме її інтенсифікувати свою дестабілізаційну політику щодо України".

"Також Зеленський повинен уточнити, як він хоче досягти своєї мети - позбавити влади олігархів, враховуючи, що олігарх Ігор Коломойський значною мірою підтримував його передвиборну кампанію", - зазначає німецький політик.

Також Вадефуль вважає, що високий відсоток голосів за Зеленського є показником зменшення довіри до політичних еліт і розчарування процесом реформ президента Петра Порошенка.

"Велика частина населення також сподівається, що Зеленський буде проводити рішучу боротьбу з корупцією і впливом олігархів", - додав він.

У ХДС/ХСС згадали і про Юлію Тимошенко.

"Нова невдача Юлії Тимошенко свідчить, що виборці не довіряють її незрозумілій внутрішній і зовнішній політиці. Перш за все, вона не змогла переконати виборців у користі її дорогих, але навряд чи фінансово можливих передвиборчих обіцянках, які тільки погіршили б розвиток України", - стверджує заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram