ГоловнаПолітика

Громадянська мережа "Опора" зафіксувала низку технічних порушень на виборах

Дільниці відкрилися із запізненням, на деяких недостатньо бюлетенів.

Громадянська мережа "Опора" зафіксувала низку технічних порушень на виборах
Фото: EPA/UPG

Громадянська мережа "Опора" оприлюднила інформацію про низку порушень на виборах президента України.

У Полтавській області три дільничні комісії отримали меншу кількість бюлетенів, ніж зареєстровано виборців: порушення зафіксовані в селі Лука (Лохвицький район), Галущина Гребля і Мар'янівка (Новосанжарський район).

У Миколаївській області одна з дільниць в Березанському районі відкрився раніше, ніж передбачалося, а члени комісії порушили процедуру поводження з бюлетенями, залишивши частину документів у відкритому сейфі.

У Житомирській області спостерігачі зафіксували брак урн для бюлетенів і кабінок для голосування, порушення виявлені на декількох десятках дільниць в Чуднові, Коростені, Бердичеві та Малині. Інформації про черги на дільницях немає, проте кількість урн і кабінок не відповідає вимогам законодавства. Також повідомляється, що на одній з дільниць деякі виборці змогли проголосувати до офіційного відкриття дільниці.

На одній з виборчих дільниць в Рівному були порушені процедурні моменти голосування: станом на 8:25 комісія не встигла провести всі процедурні моменти, не опечатано всі ящики або не опущені контрольні листи.

У Чернігівській області в селі Ведильці спостерігачі виявили, що кабінки для голосування розміщені біля вікна, що суперечить нормам законодавства про таємне голосування.

У Київській області зафіксовано низку технічних порушень: затримка у відкритті дільниць, передчасне відкриття сейфа, недостатня кількість бюлетенів, невідповідність приміщень ДВК технічним вимогам, агітацію біля приміщень ДВК.

У Луцьку зафіксована прихована агітація, ймовірно, пов'язана з трьома кандидатами в президенти.

У Рівненській області на ранкове засідання не допустили спостерігача "Опори".

У Херсонській області на одній з дільниць в селі Нижні Сірогози зіпсовані 1293 бюлетені для голосування: представники комісії поставили штамп «вибув» навпроти прізвища кандидата в Президенти Олександра Мороза, тому що почули таку інформацію по телебаченню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram