ГоловнаПолітика

Swedbank оголосив про відставку президента через схеми за участю Януковича

Компанія-одноденка, яку використовували для передачі хабарів Януковичу, також переказувала гроші Манафорту.

Swedbank оголосив про відставку президента через схеми за участю Януковича
Фото: plusworld.org

Рада директорів Swedbank 28 березня прийняла рішення звільнити президента банку Біргіт Боннесен після повідомлень у ЗМІ про схеми відмивання грошей, перш за все, пов'язані з відділеннями фінансової установи в країнах Балтії.

Про це повідомляє міжнародна журналістська організація OCCRP.

Згідно з повідомленням, SVT і його партнери в країнах Балтії розповіли про компанію, яка використовувала рахунок у Swedbank, щоб "приховувати хабарі колишнього президента України Віктора Януковича".

Встановлено, що компанія-одноденка, яку використовували для передачі хабарів Януковичу, також переказувала гроші екс-голови виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта.

Хабар Януковичу на суму понад 4 млн доларів була зареєстрована як авторська винагорода за книгу, яку він нібито написав. Ці гроші пройшли через низку компаній, включаючи Vega Holding Limited, яка переказала понад 25 млн доларів на користь Inlord Sales LLP - компанії, яка фігурувала в справі Манафорта.

Як повідомляли, цього місяця суд у США виніс другий вирок колишньому керівнику виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту. Його визнали винним у змові проти США і незаконному лобіюванні інтересів колишнього президента України Віктора Януковича.

69-річний Манафорт визнав свою провину в тому, що не зареєстрував, згідно з вимогами закону, свою лобістську діяльність у США на користь політичних сил в Україні. Але прокурори звинуватили Манафорта також і в тому, що він приховав від американської податкової служби багатомільйонні надходження за діяльність в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram