ГоловнаПолітика

Корпорація Бі-бі-сі офіційно попросила пробачення в Порошенка

Минулої весни компанія опублікувала інформацію, правдивість якої не змогла довести в суді.

Корпорація Бі-бі-сі офіційно попросила пробачення в Порошенка
Фото: EPA\UPG

Британська корпорація Бі-бі-сі попросила пробачення у Президента України Петра Порошенка і погодилася відшкодувати збиток, заподіяний публікацією матеріалу. Про це повідомляє редакція видання.

"У нашій новинній програмі News at Ten, а також у статті, опублікованій онлайн 23 травня 2018, ми хибно стверджували, що Президент України Петро Порошенко здійснив або дозволив здійснити корупційну/незаконну оплату в розмірі 400 000 доларів особистому юристу Дональда Трампа Майклу Коену, щоб коротка зустріч між паном Порошенком і президентом Трампом була розширена в суттєвіші переговори", - сказав юрист BBC.

"Ми вважали, що в цих публікаціях було зроблено менш серйозне твердження, спрямоване на адресу пана Порошенка, але з огляду на те, що Високий суд прийшов до висновку, що це твердження було подано у викладеному вище розрізі, ми раді визнати, що це твердження було хибним. Ми просимо пробачення в Петра Порошенка за будь-яку завдану шкоду і згідні відшкодувати йому збитки, судові витрати. Ми також узяли участь у спільній заяві на відкритому судовому засіданні", - додав він.

Нагадаємо, в лютому Високий суд Лондона прийняв рішення на користь Порошенка, визнавши, що інформація про передачу грошей не відповідає дійсності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram