ГоловнаПолітика

СБУ відзначила активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі України

З наближенням виборів кількість маніпулятивної інформації значно зросла.

СБУ відзначила активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі України
Фото: Media Confidential

Служба безпеки України фіксує активізацію спецслужб Росії в інформаційному просторі України напередодні виборів Президента. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Країна-агресор усіма засобами намагається вплинути на виборчий процес через маніпулятивний вплив на електоральні настрої громадян України з використанням загальнодоступних і соціальних ресурсів мережі Інтернет", - сказано в повідомленні.

З січня по березень 2019 року оперативники СБУ виявили та припинили протиправну діяльність законспірованої агентурної мережі інтернет-агітаторів, в яку входили жителі Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей.

Учасники мереж за вказівкою своїх російських кураторів через соціальні мережі Facebook, "ВКонтакте" і Twitter поширювали матеріали, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення президентських виборів.

З початку року СБУ задокументувала 17 фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні шляхом проплаченого поширення фейкової інформації. У зв'язку з цим продовжується проведення контррозвідувальних заходів і вирішується питання про притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру киянці, яка через підставних осіб внесла на рахунок політичної партії близько 2,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram