ГоловнаПолітика

Йованович просила Луценка не переслідувати засновника Центру протидії корупції та двох нардепів, - ЗМІ

Повідомлялося, що офіційні особи США не непокояться про те, як була витрачена допомога.

Йованович просила Луценка не переслідувати засновника Центру протидії корупції та двох нардепів, - ЗМІ
Юрий Луценко
Фото: Макс Левин

Під час президентських перегонів у США 2016 року, українські прокурори зіткнулися з опором, проводячи розслідування діяльності некомерційної організації, відомої як Центр протидії корупції.

Про це пише видання The Hill з посиланням на свої джерела.

У статті наголошується, що генпрокурор України Юрій Луценко вступив на посаду в травні 2016 року. Марі Йованович стала послом США через три місяці після цього - у серпні 2016 року.

Раніше в інтерв'ю Луценко заявив, що Йованович передала йому список людей, яких не повинні переслідувати. До нього, за даними The Hill, увійшли засновник "Центру протидії корупції" та два члени парламенту, які відкрито підтримали програму антикорупційної реформи.

Зазначається, що це розслідування стало частиною масштабнішого, у рамках якого ГПУ розслідувала неотримання $ 4,4 млн, виділених на боротьбу з корупцією. 

"Розслідування проти Центру протидії корупції, засноване на допомозі, яку вони отримали від нас, також є недоречним", - заявив тодішній тимчасовий повірений у справах посольства Джордж Кент у листі до прокуратури, в якому також стверджував, що офіційні особи США не турбуються про те, як була витрачена допомога США.

Нагадаємо, раніше Луценко в інтерв'ю The Hill заявив, що Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". У Держдепартаменті назвали твердження генпрокурора "відвертою вигадкою".

У посольстві США також заявили, що інформація про т.зв. "Список недоторканних" не відповідає дійсності і має на меті послабити репутацію посла Йованович. Крім того, наголосили в посольстві, звинувачення на адресу представників США є проявом корупції, а озвучування претензій у ЗМІ "не робить ці претензії правдивими".

Президент Петро Порошенко заявив про повну підтримку Йованович.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram