ГоловнаПолітика

Штучно організувати протести ні в кого ще не виходило й не вийде, - Порошенко

Президент прокоментував заяви про невизнання результатів виборів.

Штучно організувати протести ні в кого ще не виходило й не вийде, - Порошенко
Петр Порошенко в эфире ICTV
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко наголосив, що спостерігати за проведенням президентських виборів буде найбільша за всю історію України кількість міжнародних спостерігачів.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Подивіться, яким дивним збігом обставин інтереси росіян про невизнання виборів і інтереси окремих кандидатів та олігархів, які намагаються зробити все, щоб вибори не були визнані вільними (збігаються - Ред.). Їхня мета зараз, і для цього використовуються і радикальні сили, які марші організовують, і зіткнення з поліцією, і дестабілізація", - сказав Порошенко в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на запитання щодо заяв окремих кандидатів про невизнання результатів виборів.

"Але український народ цього не підтримує. Ніхто не вийшов підтримати це", - особливо наголосив президент.

За його словами, ці кандидати думають, що "досить проплатити кілька автобусів, кілька замовних організаторів, учасників мітингів і це й буде Майдан".

"Ні. Революція Гідності чітко продемонструвала, що коли українці борються за своє - за угоду про асоціацію, за європейський вибір - на вулицях відразу з'являються мільйони. А штучно організувати - ні в кого ще не виходило. І можу заспокоїти - точно не вийде", - заявив Порошенко. 

При цьому він заявив, що сценарій зриву виборів - це російський сценарій. "Українська кров на виборах - це сценарій російський. Чесне волевиявлення громадян і захист волевиявлення - це сценарій український", - сказав Порошенко.

"Я доручив, щоб запросили найбільшу за всю історію України кількість міжнародних спостерігачів. І тільки офіційно зареєстрованих міжнародних спостерігачів сьогодні в Україні понад дві тисячі", - додав президент, зазначивши, що єдині, кого не допустили до виборів - це спостерігачі з РФ.

Порошенко вважає це рішення правильним.

"Тільки тоді, коли буде припинена окупація, коли будуть виведені окупаційні війська з окупованих територій Донбасу і Криму, коли припиниться війна, коли будуть звільнені українські політв'язні, включаючи українських моряків, ми повернемося до політичного діалогу з РФ", - додав він.

Нагадаємо, перший тур виборів президента України відбудеться вже цієї неділі, 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram