ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт глави "РИА Новости Украина" Вишинського до 24 травня (оновлено)

Розгляд справи по суті призначено на 4 квітня.

Суд продовжив арешт глави "РИА Новости Украина" Вишинського до 24 травня (оновлено)
Кирилл Вышинский в зале суда
Фото: politeka.net

Подільський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури і продовжив арешт керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського до 24 травня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначають, що таке рішення колегія суду прийняла, розглянувши клопотання звинувачення. При цьому судді відмовили захисту в задоволенні клопотання про повернення обвинувального акта прокурорам.

"Клопотання захисту... про повернення обвинувального акта... відхилити... обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 24.05", - йдеться в постанові суду.

Після цього захист заявив про відвід колегії суддів, мотивуючи своє клопотання їх упередженістю. Зокрема, за їхніми словами, клопотання про продовження запобіжного заходу не обговорювалося з учасниками процесу.

На цей момент суд пішов у нарадчу кімнату для вирішення питання про відвід колегії суддів.

Оновлення. Перше засідання з розгляду справи по суті призначено на 14:30 4 квітня, передає Інтерфакс-Україна.

"Призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні... колегією суддів Подільського районного суду у відкритому режимі", - йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року СБУ спільно з прокуратурою Криму викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіаструктур. Також затримала керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського. Протягом обшуку в нього виявили російські державні нагороди і паспорт громадянина РФ. Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "Державна зрада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram