ГоловнаПолітика

Мін'юст представив серію відеороликів "Гусь йде на вибори"

Ініціатива покликана залучити до виборів молодь.

Мін'юст представив серію відеороликів "Гусь йде на вибори"
Фото: minjust.gov.ua

Міністерство юстиції запустило ініціативу "Гусь йде на вибори", покликану привернути українську молодь до виборчого процесу.

Ініціатива реалізується в партнерстві з ілюстратором і автором "Гуся" Надією Кушнір та проектом "Доступна і якісна правова допомога в Україні" в рамках загальнонаціонального просвітницького проекту Мін'юсту "Я маю право", - повідомляє прес-служба міністерства.

25 березня Мін'юст презентував перший ролик, який стосується права виборця перевірити себе в списках виборців. Протягом тижня будуть представлені три інші відеоролики, в яких "Гусь" розповість про те, як прийти на вибори, проголосувати і як діяти в разі, якщо ви помітили порушення.

Фото: minjust.gov.ua

"Сьогодні ми представляємо дуже важливий і цікавий інструмент донесення інформації до молодих українських виборців, які сприймають інформацію в основному через соціальні мережі та Інтернет. Ми представляємо низку інформаційних роликів "Гусь йде на вибори", головним героєм яких є дуже популярний в мережі персонаж "Гусь"", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко.

У міністерстві розраховують, що ця інформаційна кампанія не тільки підніме українцям настрій, але і дасть громадянам додаткову інформацію, щоб вони могли скористатися своїм основним конституційним правом - прийти на вибори і проголосувати.

Глава Мін'юсту нагадав, що відомство спільно з Центральною виборчою комісією в кінці минулого року почало великий просвітницький проект "Я маю право голосу".

"Його мета - зробити так, щоб максимальна кількість українських громадян скористалася своїм конституційним правом обирати майбутнє країни", - підкреслив Павло Петренко.

Нагадаємо, перший тур віборів президента України відбудеться вже цієї неділі, 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram