ГоловнаПолітика

У день голосування суди працюватимуть цілодобово, - Петренко

За виборчим законодавством деякі скарги в день виборів потрібно розглядати невідкладно.

У день голосування суди працюватимуть цілодобово, - Петренко
Фото: comments.ua

Напередодні дня виборів президента України, в день голосування 31 березня і після нього українські суди будуть працювати в спеціальному режимі. Про це сьогодні повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Суди, як і всі виборчі комісії, і до дня голосування і в день виборів будуть голосувати в спеціальному режимі. У день виборів - працювати цілодобово, тому наш закон передбачає низку категорій скарг, які подаються учасниками виборчого процесу, які повинні бути розглянуті невідкладно", - сказав Петренко.

Зараз Державна судова адміністрація організовує роботу всіх судів у країні так, щоб вони забезпечили оперативний і своєчасний розгляд всіх скарг, які визначені законодавством, у рамках проведення виборчого процесу.

"Переконаний, що як і на минулих виборах, коли суди працювали в посиленому режимі, так і в цей раз держава зможе забезпечити захист прав громадян і можливість скористатися правом на судовий захист - будь-то виборець, будь-то учасник виборчого процесу", - наголосив міністр.

Перший тур виборів президента України відбудеться вже цієї неділі, 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram