ГоловнаПолітика

Павло Гриб написав офіційну заяву про початок голодування

Після огляду лікарів його переведуть в окрему камеру.

Павло Гриб написав офіційну заяву про початок голодування
Павел Гриб
Фото: Громадське

Український політв'язень Павло Гриб написав офіційну заяву про голодування. Тепер його помістять в окрему камеру СІЗО, повідомив голова Громадської спостережної комісії Ростовської області Леонід Петрашіс, передає Интерфакс.

"Гриб у понеділок написав офіційну заяву про голодування, тепер його оглянуть лікарі і переведуть в окрему камеру. Члени ГСК попередили його, що в зв'язку з голодуванням він не зможе приймати прописані йому препарати від гастриту, і це може негативно позначитися на здоров'ї засудженого", - сказав Петрашіс.

22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі тяжкохворого українця Павла Гриба, визнавши його винуватим у "підбурюванні до тероризму".

Батько політв'язня, Ігор Гриб, заявив, що синові потрібна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яке призведе до смерті. У Павла Гриба синдром портальної гіпертензії, він інвалід дитинства.

19-річного українця Павла Гриба викрали в Білорусі 24 серпня 2017 року. Його виявили в російському СІЗО, спецслужби РФ пред'явили йому звинувачення в тероризмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram