ГоловнаПолітика

Порошенко: СБУ повинна стати "не військовою, а громадянською структурою"

"Це не зробить її слабшою, а навпаки - міцнішою, гнучкішою, здатною протистояти загрозам".

Порошенко: СБУ повинна стати "не військовою, а громадянською структурою"
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що Служба безпеки України повинна продовжувати реформування і стати незалежною від політики громадянською структурою.

Про це він заявив, виступаючи на урочистостях з нагоди 27-річчя створення СБУ в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"СБУ має продовжувати рух на шляху до реформ. Україна потребує потужної, динамічної і гнучкої Служби безпеки, яка діє за найвищими стандартами і принципами НАТО", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що СБУ повинна стати "повністю незалежною від політики і мати чітко визначені функції контррозвідки, боротьби з тероризмом, захисту державної таємниці".

За словами президента, модернізація спецслужби означає, що вона повинна стати "не військовою, а громадянською структурою", як в Європі та США. "Це не зробить її слабшою, а навпаки - міцнішою, гнучкішою, здатною протистояти загрозам", - додав Порошенко.

Нагадаємо, в Україні вже близько 10 років обговорюють можливість позбавлення СБУ права розслідувати економічні злочини. У березні 2017 року президент Порошенко оголосив про початок реформи СБУ, яка передбачатиме передачу окремих функцій, що не властиві класичним спецслужбам, іншим правоохоронним органам. Однак у поданому президентом законопроекті про національну оборону ця ідея залишилася нереалізованою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram