ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про повну підтримку посла США Йованович

"Наші відносини з Вашингтоном ще ніколи не були настільки ефективними і предметними, як сьогодні".

Порошенко заявив про повну підтримку посла США Йованович
Порошенко заявил о полной поддержке посла США Йованович
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив про повну підтримку посла США в Україні Марі Йованович.

Про це він сказав під час заходів з нагоди 27-ї річниці створення Служби безпеки України, передають "Українськi новини".

"Хочу підкреслити, що Україна високо цінує відносини стратегічного партнерства з США на підставі чіткої двопартійної підтримки. Наші відносини з Вашингтоном ще ніколи не були настільки ефективними та предметними, як сьогодні. Як голова держави я особисто доклав до цього значних зусиль і дуже ціную цей по-справжньому важливий актив нашої міжнародної політики. у цьому контексті я хотів би підкреслити важливу роль посла США в Україні Марі Йованович у справі українсько-американських відносин", - сказав Порошенко.

"Підкреслюю, що вона як представник США і президента Дональда Трампа, великого друга України і великого мого друга, має повну мою підтримку", - зазначив президент.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю американському HillTV заявив, що під час першої зустрічі з ним, Йованович передала перелік людей, стосовно яких не можна проводити розслідування. У Держдепартаменті назвали слова Луценка "відвертою вигадкою".

У посольстві США заявили, що інформація про т.зв. "список недоторканних" не відповідає дійсності і має за мету ослабити репутацію посла Йованович. Окрім того, наголосили в посольстві, звинувачення на адресу представників США є проявом корупції, а озвучування претензій у ЗМІ "не робить ці претензії правдивими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram