ГоловнаПолітика

Апеляційний суд схвалив поновлення колишнього заступника голови ДСНС Стоєцького на посаді

Рішення ще можна оскаржити в касаційному порядку.

Апеляційний суд схвалив поновлення колишнього заступника голови ДСНС Стоєцького на посаді
Василий Стоецкий
Фото: korrespondent.net

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, згідно з яким Василя Стоєцького поновлено на посаді заступника голови ДСНС. Про це йдеться в судовому рішенні від 12 березня, пише "ЛігаБізнесІнформ".

У травні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва поновив Стоєцького на посаді заступника голови ДСНС з 25 березня 2015 року, а також ухвалив стягнути зі служби 464 тис. гривень за час вимушеного прогулу.

Апеляційний суд залишив без задоволення скарги Кабінету Міністрів, ДСНС і МВС. Нове рішення може бути оскаржене в касаційній інстанції.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали Сергія Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії Бочковського було кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії Стоєцького кваліфіковано також за ч. 4 ст. 368 та ч. 2 ст. 364 КК. За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram