ГоловнаПолітика

НАБУ долучило переписку фігурантів журналістського розслідування

Залучення матеріалів доводить, що матеріали вже були в розпорядженні НАБУ.

НАБУ долучило переписку фігурантів журналістського розслідування
Фото: Макс Левин

Національне антикорупційне бюро України долучило до матеріалів розслідування про незаконні схемах в оборонній сфері переписку фігурантів, про яку йшлося в журналістському розслідуванні Bihus.Info. Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Я тільки вчора отримав лист від директора НАБУ, що ці матеріали вони вирішили долучити до матеріалів провадження. Вирішили це зробити тільки зараз", - сказав Холодницький в четвер увечері на телеканалі "Прямий".

Таким чином НАБУ визнало, що ці матеріали у них були. "Де ці матеріали були два роки - має встановити ДБР, оскільки ми почали провадження за фактом зловживання службовим становищем керівництвом НАБУ і за підслідністю ми передали ці матеріали в ДБР", - сказав Холодницький.

"Я сам хочу встановити істину. Перше: чому ці матеріали (листування) були приховані. Я вже розумію, чому. Тому що там було листування і детективів НАБУ, і керівництва НАБУ. І там було листування не тільки щодо "Укроборонпрому", але і щодо "Укрзалізниці", коли давали матеріали, щоб щось незначне йшло до суду, а значне, яке цікавило фігурантів, було виділено в окреме провадження і тихенько померло", - пояснив Холодницький.

Раніше керівник САП заявив, що не може отримати від НАБУ матеріали про корупцію в оборонному комплексі, і допустив, що директор Бюро Артем Ситник був у курсі участі його підлеглих в незаконних схемах.

Нагадаємо, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

4 березня президент України Петро Порошенко звільнив Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram