ГоловнаПолітика

МЗС Туреччини назвало ім'я нового голови місії ОБСЄ в Україні

Халіт Чевік змінить Ертурула Апакана.

МЗС Туреччини назвало ім'я нового голови місії ОБСЄ в Україні
Фото: lightmillennium.org

Новим головою спеціальної моніторингової місії Організації з питань безпеки та співпраці в Європі в Україні стане турецький дипломат Халіт Чевік.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Туреччини.

Відзначають, що на посаду голови місії ОБСЄ в Україні претендували шість кандидатів. Зараз місію очолює турецький дипломат Ертурул Апакан, якого було призначено 2 квітня 2014 року. У МЗС Туреччини відзначили, що його повноваження "скоро закінчуються".

"Ми вітаємо це рішення і вважаємо його свідченням довіри до Туреччини і посла Чевік, а також його професійного досвіду ... Тверда підтримка Туреччиною СММ, що діє відповідно до принципів неупередженості та прозорості, буде продовжуватися. Ми впевнені, що посол Чевік після вступу в посаду також внесе вклад в успіх місії і тим самим - до регіонального миру і стабільності", - заявили в турецькому МЗС.

Чевік був постійним представником Туреччини в ООН з 2012-го по 2016 рік.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 15 березня вступила на посаду нова заступниця голови місії ОБСЄ на Донбасі. Aнтьє Граве раніше працювала в Афганістані, Пакистані, Ємені, на Гаїті, і набула значного досвіду роботи у сфері запобігання та вирішення конфліктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram