ГоловнаПолітика

Комітет Ради підтримав петицію про легалізацію медичного канабісу

Петиція за легалізацію медичного канабісу набрала 25 тисяч підписів.

Комітет Ради підтримав петицію про легалізацію медичного канабісу
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Сьогодні, 20 березня, Комітет Верховної Ради України з прав людини підтримав електронну петицію з вимогою легалізувати використання канабісу з медичною і науковою метою, що набрала на сайті парламенту понад 25 тисяч голосів.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, ніхто з членів комітету не виступив проти петиції. Але питання не голосували, оскільки не було кворуму.

На засіданні комітету обговорили можливість створити робочу групу із залученням представників інших профільних комітетів. Завданням групи стане розробка проекту закону про врегулювання застосування медичного канабісу. Група підтримки петиції також хоче, щоб комітет звернувся до Кабінету Міністрів з проханням вилучити канабіс з переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Нагадаємо, петицію з вимогою легалізувати використання канабісу зареєстрували 30 січня 2019 року. В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступила за легалізацію канабісу для застосування з медичною метою. Супрун зазначила, що медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів і дозволений в 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано у багатьох європейських країнах.

Станом на 12 березня петиція набрала необхідні 25 тис. підписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram