ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вважає, що Луценко придумав інформацію про затримання учасника "виборчої піраміди"

У партії це називають провокацією.

"Батьківщина" вважає, що Луценко придумав інформацію про затримання учасника "виборчої піраміди"
Фото: ba.org.ua

Партія "Батьківщина" вважає фейковою і придуманою інформацію, озвучену Генеральним прокурором Юрієм Луценком про затримання в Дубні учасника "виборчої піраміди", біля якого була сумка з грошима. Про це йдеться в заяві партії.

Імена під час оголошення інформації Луценко не називав, обмежившись ініціалами і натяками, в яких можна вгадати народного депутата Валерія Дубіля, який діяв в інтересах Юлії Тимошенко. У "Батьківщині" це називають фейком, який повинен відвернути інтерес від "оборонного" скандалу.

"В останні тижні перед виборами, розуміючи неминучість своєї поразки, поки що чинна влада вдається до дедалі нових і нових провокацій, намагаючись очорнити опозиційних політиків та демократичні політичні сили. Щоб догодити своєму господареві, порошенківські спецслужби не тільки залякують активістів і звичайних виборців, а й беруть на озброєння методи тоталітарних диктатур. Кум президента, у якого немає навіть юридичної освіти, у своїй догідливості копіює сумнозвісного генпрокурора Вишинського, придумуючи цілі "шпигунські" організації та "підпільні" мережі, які він "відважно" викриває на прес-конференціях і в прес-релізах", - кажуть у партії.

Також це робиться, на думку партії Тимошенко, щоб відволікти увагу від фальсифікації виборів штабом Порошенка.

"І все це для того, щоб відвернути увагу громадськості від корупційних скандалів за участю фірм президента, людей президента і самого президента, які крадуть і відмивають гроші, зібрані всіма громадянами на потреби нашої армії. Щоб перебити запах, яким пахне від розкритих журналістами схем підкупу і фальшування, які штаб чинного президента використовує для спотворення волевиявлення виборців", - вважають у "Батьківщині".

"Батьківщина" ще раз наголошує, що діє виключно в рамках закону. Не використовувала, не використовує і не має наміру використовувати підкуп виборців. Ми перемагаємо на виборах чесно і закликаємо до чесної боротьби всіх вітчизняних політиків. Сила нашої партії - це мільйони прихильників Юлії Тимошенко, це агітатори, спостерігачі та представники "Батьківщини" у виборчих комісіях, які сумлінно виконують свою роботу, захищаючи права громадян. Вони довели свій професіоналізм і мужність, коли чинили опір владному тиску за часів Януковича. І їх не зламають соратники Порошенка", - йдеться в заяві.

Депутати "Батьківщини" впевнені, що нинішній президент і керівники силових органів відповідатимуть за порушення законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram