ГоловнаПолітика

Вишинський не зацікавлений в обміні на українських політв'язнів

Верховний Суд почав засідання за скаргою головного редактора "РИА Новости Украина" на незаконне затримання.

Фото: стоп-кадр відео

Головний редактор "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський заявив, що не подавав прохання російському президентові про те, щоб узяти участь в обміні. Про це він розповів у коментарі журналістам перед засідання Верховного Суду в Києві, пише РБК-Україна.

"Я не подавав прохання президентові Путіну щодо обміну. Для мене не свобода важлива. Мене цікавить справедливість, а не обмін", - зазначив Вишинський.

Він висловив свою позицію з приводу можливого обміну його на українських політв'язнів у Росії, додавши, що взагалі не цікавиться питанням обміну.

Фото: стоп-кадр відео

Крім того, Вишинський пояснив, звідки в нього російський паспорт і навіщо йому знадобилося російське громадянство.

"У мене є дружина, яка є громадянкою РФ, і вона живе в Москві. Я хотів мати можливість опинитися з нею в одній країні. Якщо це в когось викликає питання, то це моє особисте бажання і моє життя", - розповів він.

Нагадаємо, сьогодні Верховний Суд розгляне скаргу Вишинського на незаконність затримання в травні 2018 року. Головуючий суддя Сергій Стороженко на початку засідання задовольнив клопотання захисту частково про те, щоб дозволити Вишинському перебувати поруч з адвокатами, а не в боксі для затриманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram