ГоловнаПолітика

САП: НАБУ прикривало злочинну діяльність своїх співробітників і корупцію у власному відомстві

Прокуратура наполягає, що не погоджувала слідчих дій за участю "таємного агента" Шевченка.

САП: НАБУ прикривало злочинну діяльність своїх співробітників і корупцію у власному відомстві
Фото: Прямий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура стверджує, що Національне антикорупційне бюро намагається приховати свою причетність до корупції в оборонному комплексі

Про це йдеться в офіційному спростуванні САП оприлюдненого НАБУ "Роз'яснення щодо оприлюднених матеріалів, переданих з ГПУ в НАБУ".

"Зазначена в цьому повідомленні інформація спотворює реальний стан розслідування описаних кримінальних проваджень і спрямована на відволікання уваги громадськості від приховування злочинної діяльності посадових осіб ТОВ "Оптімумспецдеталь", - йдеться в заяві, опублікованій прес-службою САП.

Зокрема, в НАБУ говорили, що їхній "таємний агент" Євген Шевченко спілкувався з фігурантами корупційного скандалу в рамках розслідування кримінальних справ. Однак прокуратура наполягає, що не погоджувала таких слідчих дій за участю Шевченка.

Крім того, НАБУ не розкривало справу про хабар, яку пропонували Шевченкові для закриття справ проти братів Дубневичів (справи про розкрадання на "Укрзалізниці").

У САП вважають, що це "свідчить про неправдивість пояснень НАБУ" і про "спробу уникнути кримінальної відповідальності за зловживання і хабарництво".

Антикорупційна прокуратура також стверджує, що від неї 2 роки ховали і досі не передають матеріали, які НАБУ отримало від Генпрокуратури. Більшість цих документів стосуються саме корупційних сфер в оборонній галузі.

Нагадаємо, 4 березня детективи НАБУ і САП затримали чинного і колишнього директорів держпідприємства "Спецтехноекспорт" (входить до складу державного концерну "Укроборонпром") за підозрою в розтраті 2,225 тис. доларів. Справу було розпочато після публікації журналістського розслідування, в якому йдеться, що підприємства "Укроборонпрому" купували деталі, поставлені контрабандою з Росії за завищеними цінами.

НАБУ відсторонило двох детективів з розслідування Bihus.info. Водночас Бюро заперечує пособництво корупційним схемам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram