ГоловнаПолітика

Росія розгорнула в Криму бомбардувальники, здатні сягнути "будь-якої точки Європи", - сенатор

Міноборони РФ ухвалило рішення у відповідь на розміщення американських ПРО в Румунії в 2015 році.

Росія розгорнула в Криму бомбардувальники, здатні сягнути "будь-якої точки Європи", - сенатор

Росія розгорнула у Криму стратегічні бомбардувальники Туполєва Ту-22М3 з ядерною зброєю, здатні вразити системи ППО і ПРО "в будь-якій точці Європи". Про це заявив глава комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Віктор Бондарєв, передає РИА "Новости".

Бондарєв зазначив, що ці бомбардувальники модернізують у найближчі кілька років і вони стануть "універсальним засобом для ударів по всіх типах цілей на відстані в тисячі кілометрів".

"У Криму розгорнуті зенітні ракетні комплекси С-300 і С-400, "Бук-М2", "Панцир-С1", ОТРК "Іскандер" двох модифікацій... Радіус бойової дії Ту-22М3, дальність крилатих ракет на його борту дозволяють нести боєзаряд в будь-яку точку Європи, тим самим вражаючи будь-який об'єкт ворожих систем ПРО і ППО", - цитують Бондарєва російські ЗМІ.

Водночас сенатор заявив, що це пов'язано з розміщенням американських ПРО в Румунії в 2015 році, що стало "серйозним викликом, у відповідь на який міністерство оборони Росії ухвалило рішення про розміщення в Криму, на авіабазі в Гвардійському, ескадрильї дальніх бомбардувальників-ракетоносців Ту-22М3".

Зараз на аеродромі, що розташований за 13 км від Сімферополя, базується 37-й змішаний авіаційний полк ВПС РФ, у складі якого дві ескадрильї Су-24М і Су-25СМ.

16 березня 2014 року в Криму і Севастополі відбувся "референдум", за результатами якого Путін 18 березня оголосив про включення півострова до складу РФ. Світова спільнота не визнала анексію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram