ГоловнаПолітика

Фігурант справи про підкуп Юрія Тимошенка вийшов під заставу в 4 млн гривень

За словами адвоката, заставу вносили "дуже багато людей".

Фігурант справи про підкуп Юрія Тимошенка вийшов під заставу в 4 млн гривень
Фото: tyzhden.ua

Глава "Партії захисників України" Тарас Костанчук, підозрюваний у спробі підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка, вийшов з СІЗО під заставу в 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на адвоката Євгена Музичука.

"Застава, внесена за нього, - 4 мільйони гривень, як передбачено постановою слідчого судді. Менше не може бути, тому що це не є підставою для заміни запобіжного заходу", - розповів він.

Заставну суму за Костанчука внесли 11 березня, а наступного дня він вийшов з СІЗО.

За словами адвоката, заставу вносили "дуже багато людей", а "охочих було ще більше", і заставна сума - це результат спільного вкладу понад 20 осіб.

Він додав, що подав коротку апеляцію на частину рішення суду, і тепер очікується повний текст судового рішення, за словами адвоката, він повинен був бути ще 14 березня.

"Зараз написав гнівного листа в суд, про те, що рішення є незаконним, і ми далі будемо оскаржувати це в апеляції", - підкреслив Музичук і додав, що "мотиви, за якими суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання прокурора, є невідомими для них (захисту)".

Тараса Костанчука і Олександра Іщенка затримали 6 березня під час розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права). Їх звинувачують в спробі схилити Юрія Тимошенка відмовитися від участі в президентських виборах. Кандидату в президенти нібито пропонували 5 млн гривень за це. Костанчук стверджує, що Юрій Тимошенко його підставив.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовником підкупу був народний депутат з "Батьківщини" Валерій Дубіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram