ГоловнаПолітика

ЄС продовжив на півроку індивідуальні санкції стосовно РФ за агресію проти України

Рішення діятиме до 15 вересня 2019 року.

ЄС продовжив на півроку індивідуальні санкції стосовно РФ за агресію проти України
​ЕС продлил индивидуальные санкции против РФ
Фото: 24 канал

Європейський Союз оголосив про продовження на шість місяців індивідуальних санкцій у зв'язку зі збройним конфліктом на Донбасі.

Відповідне рішення опубліковано в "Офіційному віснику ЄС", передає "Інтерфакс-Україна".

"Рада ЄС прийняла рішення внести поправки в дані про низку приватних осіб і організацій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, і продовжити рішення (про введення санкцій) ще на шість місяців", - сказано в документі.

Рішення діятиме до 15 вересня 2019 року.

На цей момент у списках російських фізосіб і компаній, чиї активи в ЄС заморожені і кому заборонено в'їзд в ЄС, - 164 особи і 44 компанії.

Відзначають, що починаючи з березня 2014 року, коли РФ шляхом проведення т.зв. "референдуму" анексувала Крим, а підтримувані нею незаконні збройні формування почали захоплювати міста на південному сході України, ЄС розпочав вводити обмежувальні заходи. В інститутах ЄС підкреслюють, що ці заходи застосовуються "у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію ситуації в Україні".

Серед обмежувальних заходів ЄС застосовує дипломатичні, економічні та персональні санкції, вводить обмеження щодо Криму і Севастополя. Найпоширеніший вид санкцій - це персональні рестрикції. Йдеться про заморожування фінансових активів і про обмеження на в'їзд на територію Євросоюзу для осіб і організацій, чия діяльність була, за оцінкою ЄС, пов'язана з "підривом територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України".

Нагадаємо, європейські санкції проти РФ складаються з декількох пакетів. Першими були введені індивідуальні санкції. Санкції, які забороняють європейським компаніям працювати з окупованим Росією Кримом, діють до 23 червня 2019 року. Термін дії економічних санкцій минає 31 січня 2019 року.

У грудні минулого року, Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій засудив будівництво російського проекту магістрального газопроводу в обхід України "Північний потік-2" і виступив за його скасування, а також закликав ЄС ввести додаткові санкції проти Росії за захоплення українських моряків у Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram