ГоловнаПолітика

ДБР перевірить можливу причетність директора НАБУ до приховування корупції в оборонпромі

Ситник міг знати про приховування його підлеглими корупційних схем у ДК "Укроборонпром".

ДБР перевірить можливу причетність директора НАБУ до приховування корупції в оборонпромі
Роман Труба
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань (ДБР) у рамках розслідування провадження, відкритого за матеріалами розслідування журналістів Bihus.info, перевірить також можливу причетність директора Національного бюро розслідувань Артема Ситника до приховування корупційних схем в оборонному секторі.

Про це повідомив директор ДБР Роман Труба, передає "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи заяву керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про те, що Ситник міг знати про приховування його підлеглими корупційних схем у ДК "Укроборонпром", і, відповідаючи на запитання, чи буде вивчати ДБР дії директора НАБУ, Труба сказав, що Бюро перевірятиме всі факти.

"Ми досліджуватимемо всі факти і перевірятимемо всі обставини, про які нам буде відомо. Звичайно ж, питання у нас будуть не тільки до детективів, які не розслідували або не зареєстрували матеріали перевірки. Зокрема, юридичну оцінку даватимемо діям як керівників структурних підрозділів НАБУ, так і керівництву", - зазначив він.

Нагадаємо, у фінальній серії розслідування Bihus.info, оприлюдненої увечері 11 березня, журналісти повідомили, що фігуранти оборонного скандалу, пов'язаного з компанією "Оптимумспецдеталь", роками "домовлялися" з Державною фіскальною службою, Службою безпеки України, військовою прокуратурою і навіть НАБУ.

За даними журналістів, "Оптимумспецдеталь" мала в НАБУ свою людину - інформатора Євгена Шевченка, який брав участь у низці операцій Бюро під прикриттям. Як виявилося, він інвестував близько 1 млн доларів у цей бізнес і фактично був зацікавленою особою.

У розслідуванні також згадувалися заступник керівника Третього відділу І підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олег Борисенко і детектив цього відділу Дмитро Литвиненко. Також у розслідуванні згадувався перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, але Ситник вирішив його не усувати.

НАБУ наполягає, що звинувачення в пособництві корупційним схемам на адресу Бюро є безпідставними. А Ситник раніше заявив, що Бюро почало розслідувати ймовірні незаконні дії співробітників ще до виходу журналістського розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram