ГоловнаПолітика

Луценко допустив вручення підозри у справі про розкрадання в оборонній сфері синові Гладковського

Підозри в несплаті податків вручені двом фігурантам розслідування Bihus.info.

Луценко допустив вручення підозри у справі про розкрадання в оборонній сфері синові Гладковського
Фото: tyzhden.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко не виключає вручення підозри сину колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігорю в причетності до схем розкрадання держкоштів в оборонній сфері.

Про це він сказав в ефірі телеканалу 1+1.

Генпрокурор повідомив, що підозри в несплаті податків вручені керівникам ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі та Віталію Жукову.

Луценко також прогнозує вручення підозр іншим фігурантам справи про розкрадання держкоштів в оборонній сфері.

"І не виключаю (вручення підозри) і Свинарчуку-молодшому (Ігорю Гладковському)", - заявив він.

Генпрокурор зазначив, що саме після зустрічі з ним Президент Петро Порошенко ухвалив рішення звільнити Олега Гладковського з поста першого заступника Секретаря РНБО.

Водночас, за словами Луценка, Національне антикорупційне бюро свідомо затягує розслідування справи про розкрадання в "Укроборонпромі".

Також він запевняє, що всі матеріали справи, включаючи листування фігурантів справи, були передані у НАБУ ще в 2017 році, а потім зникли.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2019 року навколо "Укроборонпрому" виник гучний корупційний скандал.

Журналісти Bihus.info повідомили, що державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевіряли, й іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування базується на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Основними фігурантами розслідування є власник компанії "Оптимумспецдеталь" Андрій Рогоза і його бізнес-партнери Віталій Жуков та Ігор Гладковський, син першого заступника голови РНБО Олега Гладковського.

Поки що з усієї трійки затриманий тільки Рогоза. Він перебуває під судом у справі про шахрайство, не пов'язаній з "Оптимумспецдеталлю", і нещодавно отримав нову підозру в несплаті податків. Другий фігурант - Віталій Жуков - донедавна не мав статусу і значився як знайомий, який вивів Рогозу на Ігоря Гладковського, сина Олега Гладковського.

Ігор Гладковський називає це розслідування фейком, але незважаючи на це, його батько Олег Гладковський був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО.

Як повідомлялося, 7 березня НАБУ провело обшуки у Гладковських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram