ГоловнаПолітика

Суд у Німеччині затвердив відмову екс-нардепа Крючкова від статусу біженця

Дмитро Крючков є фігурантом у справі про привласнення 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго".

Суд у Німеччині затвердив відмову екс-нардепа Крючкова від статусу біженця
​Дмитрий Крючков
Фото: rada.gov.ua

Земельний суд Баварії затвердив заяву колишнього депутата Верховної Ради, екс-голови правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитра Крючкова про відмову від статусу політичного біженця і від консульської допомоги Німеччини.

Про це Крючков повідомив Українським Новинам.

Раніше, 8 березня, екс-депутат подав заяву до Міністерства юстиції та прокуратури Німеччини, висловивши бажання самостійно повернутися в Україну.

Проте, зважаючи на відсутність схожих прецедентів і практики, прокуратура звернулася в суд за затвердженням такої заяви.

На сьогодні з боку Німеччини всі правові формальності виконані.

Як повідомлялося, навесні 2018 року Крючков був затриманий в Німеччині за запитом України, однак потім був відпущений під заставу, незважаючи на вимоги НАБУ і САП про його екстрадицію в Україну.

Дмитро Крючков є фігурантом у справі про привласнення 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго", в якому понад 60% акцій належить державі. У липні 2016-го Крючкова оголосили в розшук.

Розслідування триває з грудня 2015 року. У скоєнні злочину слідство підозрює двох осіб.

Міноритарний пакет акцій "Запоріжжяобленерго" належить братам Суркісам і Костянтину Григоришину.

Дмитро Крючков обирався народним депутатом України Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram