ГоловнаПолітика

Обвинувачений у хабарництві депутат Розенблат злив "компромат" на Ситника

Директор НАБУ нібито "допомагав Гілларі" 2016 року.

Обвинувачений у хабарництві депутат Розенблат злив "компромат" на Ситника
Фото: www.slovoidilo.ua

Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат, якого будуть судити за хабар і зловживання впливом, злив "компромат" на директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Розенблат - фігурант кримінального провадження, яке розслідувало НАБУ.

У нього на фейсбуці опубліковано аудіозапис, на якому нібито Ситник каже про те, що він допомагав штабу кандидата в президенти США Гілларі Клінтон 2016 року.

"Я ж Гілларі допомагав... У Трампа внутрішні питання домінують над зовнішніми, а Гілларі - із тих політиків, які вигідні Америці і світу. Для нас це було б краще, але для американців краще те, що робить Трамп", - говорить на цьому запису людина з голосом, схожим на голос Ситника.

Він каже, що НАБУ відправило у США дані про "чорну бухгалтерію", але вони не допомогли Клінтон.

Нагадаємо, 2017 року на сайті Politico вийшла стаття "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій" журналіста Кеннета Фогеля.

Фогель, посилаючись на слова колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, заявив, що посольство нібито тісно співпрацювало з Олександрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною з Демократичною партією США, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали на члена виборчого штабу Трампа Пола Манафорта.

У статті стверджується, що посольство сприяло Чалупі, яка стала важливим джерелом інформації для ЗМІ США і Демократичної партії про Манафорта. Манафорту на хвилі повідомлень ЗМІ про зв'язки з Росією довелося покинути посаду в штабі Трампа.

Влада України заявила, що не допомагала жодному з кандидатів на виборах 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram