ГоловнаПолітика

Луценко почекає з поданнями на Скуратівського, Дзензерського та Дубіля

"Я обов'язково внесу подання, коли буде хоча б шанс їх розгляду".

Луценко почекає з поданнями на Скуратівського, Дзензерського та Дубіля
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір почекати з внесенням до Верховної Ради подань про зняття недоторканності з депутатів Сергія Скуратівського, Дениса Дзензерського і Валерія Дубіля.

Про це він сказав журналістам в кулуарах парламенту в середу, 13 березня.

"Зараз вони вивчаються нашим юридичним департаментом. Думаю, що вони будуть повернуті назад на доопрацювання. Не тільки тому, що там є неточності, - вони, на жаль, є, - але і тому, що внесення подання без шансів розгляду протягом 14 днів означає фактично знищення цього подання", - сказав Луценко, говорячи про подання на Скуратівського і Дзензерського, що надійшли напередодні.

Він нагадав, що Верховна Рада увійшла в тривалий процес розгляду в другому читанні законопроекту №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Кілька найближчих засідань депутати не зможуть розглядати нічого, крім поправок до цього законопроекту, а їх там понад 2 тисячі.

"Ми попрацюємо над більш ретельним юридичним формулюванням, і я обов'язково внесу до Верховної Ради ті подання, які відповідають закону, в той момент, коли у Верховній Раді буде хоча б шанс їх розгляду", - сказав генеральний прокурор.

З Дубілем ситуація аналогічна, наголосив він.

Нагадаємо, що антикорупційні органи підозрюють Скуратівського та Дзензерського в декларуванні недостовірних даних.

Дубіль фігурує в кримінальному провадженні про спробу підкупити кандидата в президенти Юрія Тимошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram