ГоловнаПолітика

Другий фігурант розслідування Bihus.info отримав підозру

Луценко "не думає", що це остання підозра в цій справі.

Другий фігурант розслідування Bihus.info отримав підозру
Фото: пресс-служба президента

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що другий фігурант розслідування Bihus.info Віталій Жуков став підозрюваним у рамках кримінального провадження про ухилення від сплати податків.

Про це він сказав на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

"Станом на сьогодні маємо підозру не тільки панові Рогозі, а й підозру панові Жукову. І я не думаю, що це остання підозра в цій справі", - сказав Луценко.

Нагадаємо, що наприкінці лютого 2019 року навколо "Укроборонпрому" спалахнув гучний корупційний скандал.

Журналісти Bihus.info повідомили, що державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їхньої якості не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування ґрунтується на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело 2018 року. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Основними фігурантами розслідування є власник компанії "Оптимумспецдеталь" Андрій Рогоза і його бізнес-партнери Віталій Жуков і Ігор Гладковський, син першого заступника голови РНБО Олега Гладковського.

Поки що з усієї трійки затримано тільки Рогозу. Він під судом у справі про шахрайство, що не пов'язана з "Оптимумспецдеталлю", і нещодавно отримав нову підозру в несплаті податків. Другий фігурант - Віталій Жуков - донедавна не мав статусу і значився як знайомий, який вивів Рогозу на Ігоря Гладковського, сина Олега Гладковського.

Ігор Гладковський називає це розслідування фейком, але, незважаючи на це, його батька Олега Гладковського звільнили з посади першого заступника секретаря РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram