ГоловнаПолітика

ГПУ призупинила розслідування проти екс-голови "Укрспецекспорту" Бондарчука

У 2017 році він попросив політичного притулку у Великобританії.

ГПУ призупинила розслідування проти екс-голови "Укрспецекспорту" Бондарчука
Сергей Бондарчук
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура припинила розслідування проти колишнього керівника державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука, підозрюваного в привласненні більш ніж $7,4 млн коштів компанії.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Постанова старшого слідчого ГПУ Лодочнікова датована 26 грудня 2018 року. Згідно з документом, упродовж 2015-2017 років у кримінальному провадженні підготовлені запити про міжнародну правову допомогу, які в установленому порядку направлені для виконання компетентним органам Великобританії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Гонконгу, Джибуті, Данії, Швейцарії, відповіді на які не отримано.

Також у рамках розслідування були направлені запити про міжнародну правову допомогу компетентним органам Казахстану та США, які в повному обсязі також не виконано.

У лютому 2019 року адвокати Бондарчука звернулися до суду з клопотанням про скасування постанови Генпрокуратури про припинення розслідування, однак суд відмовився його задовольнити.

Нагадаємо, в 2015 році МВС України оголосило Бондарчука в розшук. Пізніше екс-голову "Укрспецекспорту" оголосив у розшук Інтерпол, а в березні 2017-го суд у Лондоні заарештував його за екстрадиційним запитом України.

Бондарчук вийшов під заставу, а в липні 2017 року попросив політичного притулку у Великобританії. У зв'язку з цим Королівський суд Лондона переніс розгляд запиту про його екстрадицію до того моменту, поки не буде розглянуто питання політпритулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram