ГоловнаПолітика

Кандидат у президенти, який знявся на користь Порошенка, отримає посаду в РНБО (оновлено)

Кривонос - перший заступник командувача Сил спеціальних операцій.

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вирішив увести в керівництво Ради національної безпеки й оборони України Сергія Кривоноса.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела в Адміністрації президента. Інформацію про призначення Кривоноса в РНБО підтвердив у фейсбуці радник президента Юрій Бірюков.

Кривонос - перший заступник командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил. Він був кандидатом у президенти, але 6 березня зняв свою кандидатуру на користь Порошенка.

Указ про призначення Кривоноса на сайті Президента поки що не опубліковано, але Порошенко під час виступу в Києві на форумі "Від енергоефективності до енергонезалежності" анонсував важливе кадрове призначення в РНБО.

"Сьогодні я підпишу указ про одне дуже важливе кадрове призначення в Раду національної безпеки й оборони України людини, яка буде одночасно очолювати комісію з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва. З'явиться людина, яка буде безпосередньо працювати над питаннями переозброєння Збройних Сил та інших військових формувань та питаннями нашої співпраці з НАТО", - сказав Порошенко.

Оновлення. Пізніше Порошенко офіційно представив Кривоноса як заступника секретаря РНБО, йдеться на сайті голови держави.

"Я хочу доручити вам, щоб ви забезпечили і відповідали в апараті РНБО за питання переозброєння Збройних Сил України, інших сил оборони, питання військово-технічного співробітництва та питання взаємодії з НАТО", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що Кривонос як професійний військовий з бездоганною репутацією - найкращий вибір на цю посаду.

Фото: president.gov.ua

Призначення Кривоноса оформлено указом №68/2019 від 12 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram