ГоловнаПолітика

Порошенко назвав розслідування Bihus.info спробою "підірвати довіру"

Розслідування махінацій, про які повідомили "Наші гроші", правоохоронці ведуть вже більше року.

Порошенко назвав розслідування Bihus.info спробою "підірвати довіру"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що журналістське розслідування фактів зловживання в оборонному секторі було оприлюднено, щоб "підірвати довіру" до армії, держави і оборонного комплексу.

Про це глава держави сказав у сьогоднішньому інтерв'ю телеканалам.

За словами президента, розслідування махінацій, про які повідомили "Наші гроші", українські правоохоронці ведуть вже більше року. І прямо перед пред'явленням підозри, відразу ж після завершення відповідних експертиз, в цьому випадку податкових, стався витік інформації з правоохоронної системи.

"Нічого нового там не було. Як стверджує і САП, і ГПУ"- сказав президент.

За його словами, всі відомості досліджувалися протягом місяців або навіть більше року. І перед пред'явленням підозри "була зроблена спроба зробити скандал".

"Чому це небезпечно? Адже мова йде про спробу підірвати довіру до армії, спробу підірвати довіру до держави і до оборонного комплексу", - додав він.

Нагадаємо, в Україні другий тиждень триває скандал навколо "Укроборонпрому" в зв'язку з журналістським розслідуванням про корупцію в оборонній сфері. 25 лютого 2019 року журналісти Bihus.info повідомили, що державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевірялась, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування засноване на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один з фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але незважаючи на це його батько Олег Гладковський звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО. Також "Укроборонпром" відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича і директора державного підприємства "Ізюмський приладобудівний завод" Сергія Філоненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram